Hrana i pićeKako napraviti ukusno varivo od kelja na gusto?

Kako napraviti ukusno varivo od kelja na gusto?

Čarolija s keljem: Recept za na gusto ===

Kelj je jedno od najzdravijih i najhranjivijih povrća koje se može naći u našim trgovinama. Osim što je hranjivim tvarima i vlaknima, kelj je i izvrstan izvor antioksidansa te pomaže u jačanju imuniteta. Iako je često zanemaren u kuhinji, kelj je nezaobilazan sastojak u pripremi zdravih i ukusnih , a jedno od njih je i varivo od kelja na gusto.

Suočavanje s hladnim vremenom uz mirisno varivo od kelja

S dolaskom hladnih dana, potreba za toplim i ukusnim jelima postaje još veća. A upravo tu na scenu stupaju koja nas griju i hrane u isto vrijeme. Jedno od najpopularnijih u hladnijim mjesecima je svakako varivo od kelja na gusto. Mirisno, ukusno i bogato hranjivim tvarima, ovo varivo je izbor za suočavanje s hladnim vremenom.

za pripremu savršeno gustog od kelja

Priprema variva od kelja na gusto može se činiti kompliciranom, ali uz nekoliko jednostavnih savjeta, možete postići savršenu teksturu i ovog . Prvi i najvažniji savjet je odabrati svjež i kvalitetan kelj. Obavezno ga dobro operite i očistite od eventualnih oštećenja ili smeća. Također, za savršeno gusto varivo, kelj treba kuhati na nižoj temperaturi dulje vrijeme, što će omogućiti da se svi okusi sjedine. Dodavanje kocke za juhu ili malo vrhnja u varivo također će mu dati dodatnu kremastu teksturu i .

Jednostavan i recept za od kelja na gusto

Svi znamo da je vrijeme često ograničavajući faktor u pripremi obroka. Zato vam donosimo jednostavan i recept za od kelja na gusto koje možete pripremiti u samo nekoliko koraka. Potrebno vam je samo kelj, luk, češnjak, kocka za juhu, vrhnje, . Nakon što ste očistili i nasjeckali kelj, prodinstajte luk i češnjak u loncu, dodajte kelj te sve zajedno kuhajte na srednjoj temperaturi . Zatim dodajte kocku za juhu i vodu te kuhajte dok kelj ne omekša. Na kraju, umiješajte malo vrhnja, začinite solju i paprom te kuhajte još . Vaše ukusno na gusto je spremno za serviranje.

===

Uz ovaj jednostavan recept i naše savjete, napraviti ukusno varivo od kelja na gusto postaje prava čarolija u vašoj kuhinji. ga i uživajte u toploj zdravoj čaroliji koja će vas zagrijati i nahraniti u hladnim danima.

Povezani sadržaj

Najpopularnije