Hrana i pićeSmanji umak u nekoliko jednostavnih koraka!

Smanji umak u nekoliko jednostavnih koraka!

Umaci su neizostavan dio mnogih jela, ali često su i glavni krivac za visok broj kalorija u našoj prehrani. Iako je teško odoljeti bogatom i intenzivnom okusu umaka, smanjenjem njihove količine možemo uštedjeti na kalorijama i uživati u zdravijim obrocima. Kako smanjiti umak bez da se odreknemo njegovog okusa? U nastavku vam donosimo 6 jednostavnih trikova koji će vam pomoći u reduciranju umaka u vašim omiljenim jelima.

Kako smanjiti umak i uživati u zdravijim obrocima

1. Zamijenite umake s povrćem

Jedan od načina kako reducirati umak je zamijeniti ga s povrćem. U umake poput krumpirove ili rižine juhe možete dodati brokulu, cvjetaču ili mrkvu kako bi postali i puniji okusa. Također, možete od povrća koji će zamijeniti umak u jelima poput lazanja ili tjestenine. Povrće će ne samo smanjiti količinu umaka, već i obogatiti s dodatnim hranjivim tvarima.

6 jednostavnih trikova za manje umaka, a više okusa

2. Koristite manje će

Kada pripremate umak, pokušajte smanjiti količinu će u njemu. će u umaku poslužuju kako bi se sjedinili s ostalim sastojcima i dali im puniji , ali ne morate umak pretrpati masnoćama kako bi postigao taj efekt. Umjesto toga, koristite manje količine maslinovog ulja ili putra, a umak začinite začinima i biljem kako bi bio .

Smanji umak i uštedi na kalorijama bez kompromisa okusa

3. Izbjegavajte korištenje škroba

Škrob se često koristi za zgusnuti umake, ali ima visok postotak ugljikohidrata koji mogu povećati broj kalorija u vašem obroku. Umjesto škroba, možete koristiti biljna mlijeka poput kokosovog ili bademovog mlijeka za zgusnuti umak. Također, umak možete pustiti da se prirodno zgusne uz pomoć povrća poput ili patlidžana koji imaju visok postotak vlakana.

i laki načini za smanjenje umaka u svojim omiljenim jelima

4. Pripremite manju količinu umaka

Jedan od najlakših načina za smanjenje umaka je pripremiti manju količinu. Nema potrebe da prelijevate svoje jelo umakom, umjesto toga stavite manju količinu na tanjur i uživajte u njegovom okusu. Također, možete koristiti manju posudu za umaka kako biste spriječili prekomjerno količinu.

Nema više prekomjerne količine umaka – evo kako to postići

5. Dodajte više začina i bilja

Začini i bilje su odličan način za dodavanje okusa umaku bez dodatnih kalorija. Umjesto korištenja prekomjernih količina umaka, možete ga začiniti s raznim začinima poput papra, češnjaka, kurkume ili cimeta. Također, dodavanje svježeg bilja poput bosiljka, peršina ili ružmarina će obogatiti vašeg umaka bez dodatnih kalorija.

Smanjenje umaka – mali za veliku promjenu u prehrani

6. Igrajte se okusima

Kombiniranjem različitih namirnica i okusa, možete stvoriti umake koji su bogati okusima, a nisu pretrpani kalorijama. Na primjer, umjesto običnog paradajz umaka, možete umak od pečenih paprika, češnjaka i . Također, možete isprobati umake od voća poput borovnica, marelica ili ananasa koji će dati slatku notu umaku bez dodatnih šećera.

Kao što možete vidjeti, postoji mnogo jednostavnih načina za smanjenje umaka u svojim obrocima bez da se odreknete njegovog okusa. Umjesto prekomjerne količine umaka, možete koristiti povrće, manje masnoće, začine i bilje kako bi obogatili umaka, a istovremeno smanjili broj kalorija u vašem obroku. Igranjem s okusima i kombiniranjem namirnica, možete stvoriti zdravije i ukusnije obroke koji će zadovoljiti vaše nepce. Slijedite ove jednostavne trikove i uživajte u manje umaka, a više okusa. Vaše će vam biti zahvalno!

Povezani sadržaj

Najpopularnije