Hrana i pićeNapravi sam jednostavni tart od jabuka u svom domu!

Napravi sam jednostavni tart od jabuka u svom domu!

Jednostavni tart od jabuka je od onih desertnih recepata koji će uvijek biti i tražen. Ovaj tart je za sve , od obiteljskih okupljanja do druženja s prijateljima. Ono što je najbolje kod tartova od jabuka je što možete napraviti svoju verziju u vlastitoj kuhinji, bez potrebe za kupovinom skupih kolača u pekarnici. U ovom članku, otkrit ćemo vam kako jednostavno napraviti tart od jabuka u samo .

Priprema tart od jabuka započinje s odabirom sastojaka. Sve što vam treba za ovaj recept već se nalazi u vašoj kuhinji, tako da nema potrebe za odlaskom u trgovinu. Za , potrebno je 300 g brašna, 150 g maslaca, 50 g šećera i 1 jaje. Za , trebat će vam 5 jabuka, 100 g šećera, 1 žličica i od 1 limuna. Osim toga, trebat će vam i malo maslaca za premazivanje kalupa za tart.

Nakon što ste pripremili sve sastojke, pripremite . U zdjeli pomiješajte i šećer, a zatim dodajte maslac izrezan na kockice. Miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Zatim dodajte jaje i miješajte dok ne dobijete glatko . Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku dok pripremate .

Sljedeći korak je priprema nadjeva. Ogulite jabuke i narežite ih na tanke kriške. U zdjeli pomiješajte šećer i cimet, a zatim dodajte kriške jabuka i od limuna. Promiješajte da se jabuke oblože smjesom.

Izradite i oblikujte tart. Zagrijte pećnicu na 180°C. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini. Premjestite tijesto u kalup za tart (promjera oko 24 cm) i poravnajte rubove. Probodite tijesto vilicom i stavite ga u pećnicu na 10 minuta.

Kada je tijesto porumeno, izvadite ga iz pećnice i napunite nadjevom. Ručno rasporedite kriške jabuka po tartu, pazeći da ne prekrijete rubove tijesta. Vratite tart u pećnicu i pecite još 30-35 minuta, dok jabuke ne omekšaju i tijesto ne postane zlatno smeđe.

Kada je tart gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Poslužite i uživajte u svom ukusnom tartu od jabuka. Možete ga poslužiti toplog ili hladnog, a po želji možete posipati malo šećera u prahu po vrhu. Vaši ukućani će biti oduševljeni ovim jednostavnim, ali ukusnim desertom.

U samo , napravili ste savršeni tart od jabuka u vlastitoj kuhinji. Nema potrebe za brigu oko pečenja, ovaj recept je i ne zahtijeva puno vremena. Isprobajte ga i postanite majstor slastica u svom domu. Sigurni smo da će ovaj jednostavni tart od jabuka postati od vaših omiljenih recepata.

Povezani sadržaj

Najpopularnije