Hrana i pićeOsvježavajući napitak za tople dane: Recept za domaći liker od mente

Osvježavajući napitak za tople dane: Recept za domaći liker od mente

Ljetna vrućina je tu, a s njom i potreba za osvježenjem. Umjesto da posegnete za kupovnim pićima, zašto ne isprobate nešto novo i jedinstveno? Domaći od mente je savršeno rješenje za vruće ljetne dane. Ne samo da je osvježavajući, već je i za . Sve što vam treba su , šećer i alkohol. U nastavku vam donosimo za domaći od mente koji će vas oduševiti svojim okusom.

od mente je savršen izbor za ljetne dane, ne samo zbog svog osvježavajućeg okusa, već i zbog ljekovitih svojstava mente. Menta je poznata po svom umirujućem učinku na probavni sustav i ublažavanju glavobolje. Uz to, liker od mente može biti i odličan dodatak koktelima ili ga možete jednostavno konzumirati kao aperitiv.

Za ovaj za , trebat će vam samo nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate kod kuće. Prvo, trebat će vam , idealno bi bilo da je ubrana iz vrta ili kupljena na tržnici, ali možete koristiti i sušenu mentu. Zatim, trebat će vam šećer, alkohol i voda. Potrebno je samo malo strpljenja i vaš osvježavajući napitak je spreman za uživanje.

Za likera od mente, prvo treba sirup od šećera i mente. U šalicu šećera dodajte jednu šalicu vode i 20-ak listova mente, te kuhajte dok se šećer ne otopi. Zatim, umiješajte 2 šalice vodke ili drugog žestokog alkohola po želji. Ostavite da se ohladi i zatim procijedite kroz cjediljku. Ulijte u staklenu bocu i stavite u na nekoliko sati. Nakon što se ohladi, vaš osvježavajući je spreman za .

Za vruće ljetne noći i druženja s prijateljima, možete i veću količinu likera od mente i poslužiti ga kao koktel, pomiješan s tonikom ili gaziranim sokom. Za još veću osvježavajuću notu, možete dodati i nekoliko kockica leda i listova svježe mente u čašu. Sigurni smo da će vaši biti oduševljeni ovim jedinstvenim napitkom.

Uživajte u okusu ljeta sa svojim domaćim likerom od mente. Osim što ćete uštedjeti novac, imat ćete i puno zadovoljstvo u pripremi vlastitog napitka. Samo neka vam bude dobro ohlađen i spremni ste za uživanje u vrućim ljetnim danima. Zaboravite na kupovna pića, isprobajte ovaj i otkrijte novi omiljeni napitak!

Povezani sadržaj

Najpopularnije