Hrana i pićeKako napraviti ukusni liker od bazge kod kuće

Kako napraviti ukusni liker od bazge kod kuće

Kako vlastiti liker od bazge u svom domu

Da li volite će voćne likere i želite isprobati nešto ? Zašto ne biste napravili svoj vlastiti liker od bazge kod kuće? Ovaj će vas oduševiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme. Liker od bazge je piće u mnogim zemljama, a sada ga možete i sami, u udobnosti svog doma.

recept za bazgin liker koji će te oduševiti

Za pripremu bazginog likera potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i malo strpljenja. Prvo što vam treba je svježa , koju možete pronaći u proljeće ili početkom ljeta u prirodi. Osim bazge, trebat će vam , voda, limun i alkohol. Kombinacija ovih sastojaka stvorit će savršeno će i koje će vas oduševiti svojim aromama.

Lako i jednostavno: Pravljenje domaćeg likera od bazge

Za početak, potrebno je pripremiti bazgine cvjetove i dobro ih oprati. Nakon toga, stavite ih u staklenku i prelijte ih šećernim sirupom koji ste prethodno pripremili od šećera i vode. Dodajte i nekoliko kriški limuna, koje će dati dodatnu svježinu likeru. Potom, sve zalijte alkoholom i dobro zatvorite staklenku. Potrebno je ostaviti liker da odstoji na suhom i tamnom mjestu oko dva tjedna, a zatim ga ocijedite i prespite u čistu bocu.

Zaboravite kupovne likere, evo kako da napravite svoj bazgin

Jedna od najboljih stvari kod pravljenja domaćeg likera od bazge je ta što možete kontrolirati količinu šećera i alkohola u njemu. Također, možete eksperimentirati s dodacima kako biste dobili različite , poput dodavanja cimeta ili vanilije. Osim toga, kućni bazgin liker ne sadrži konzervanse i umjetne boje koje se često nalaze u kupovnim likerima, što ga čini zdravijim izborom.

Uživajte u ljetu uz ći liker od bazge iz vaše kuhinje

Liker od bazge je idealno piće za ljeto, možete ga poslužiti kao aperitiv ili ga dodati u razna osvježavajuća . Također, možete ga poslužiti i kao desert, uz kuglicu sladoleda ili voćnu salatu. Ovo će vas osvježiti i dati vam energiju u vrućim ljetnim danima, a za razliku od kupovnih likera, možete ga piti u većim količinama bez straha od neželjenih posljedica.

zadovoljstvo: Kako da napravite bazgin liker kod kuće

Napravite bazgin liker i iznenadite svoje prijatelje i svojom kreativnošću i ukusnim pićem. Možete se opustiti u svom domu, isprobavajući nove recepte i uživajući u osvježavajućem likeru od bazge. Ovaj će vas oduševiti svojim ukusom i sigurni smo da će postati vaš omiljeni napitak. Uživajte u slatkom zadovoljstvu koje vam pruža domaći bazgin liker.

Povezani sadržaj

Najpopularnije