Hrana i pićeSavršeno varivo od grahorica - recept za ukusnu i zdravu jelku

Savršeno varivo od grahorica – recept za ukusnu i zdravu jelku

Blagdansko vrijeme je nezamislivo bez mirisa i okusa tradicionalnih jela koja se pripremaju u toplini obiteljskog doma. Jedno od takvih jela je i varivo od grahorica, koje je neizostavan dio božićnog ručka diljem Hrvatske. Ovo ukusno i zdravo jelo može se pripremiti na različite načine, ali mi vam donosimo jednostavan i savršen recept za varivo od grahorica koje će oduševiti vaše goste.

Kako napraviti savršeno varivo od grahorica: recept za ukusnu jelku

Varivo od grahorica je jedno od omiljenih jela u hladnim zimskim mjesecima, ali i tijekom blagdana. Ovo jelo je ne samo ukusno, već i izrazito zdravo zbog visokog udjela proteina, vlakana i drugih hranjivih tvari koje se nalaze u grahoricama. Za pripremu ovog jela potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a rezultat će biti savršeno ukusno varivo koje će se brzo prazniti s tanjura.

Zdravo i : pripremite savršeno varivo od grahorica za stol

Kada se spomene božićni , varivo od grahorica je neizostavan dio tog obroka. Ovo jelo ne samo da je ukusno, već je i izrazito zdravo i hranjivo. Grahorice su bogate proteinima i vlaknima, što ih čini idealnom namirnicom za konzumaciju tijekom božićnih blagdana kada se najčešće prejedamo nezdravom hranom. Priprema variva od grahorica je jednostavna i ne zahtijeva puno vremena, što ga čini idealnim jelom za brzo pripremanje tijekom užurbanih blagdanskih priprema.

i trikovi za ukusan i zdrav : varivo od grahorica kao neizostavni dio božićnog ručka

Kako bi vaše varivo od grahorica bilo još ukusnije i zdravije, možete iskoristiti neke trikove i dodatke u pripremi. Primjerice, možete dodati povrće poput , krumpira ili celera kako biste obogatili okus i hranjivu vrijednost jela. Također, umjesto obične vode, možete koristiti ili za još bogatiji okus. Za one koji su ljubitelji pikantnije hrane, preporučujemo dodavanje malo ljutih začina poput čilija ili paprike u prahu.

Recept za ukusno varivo od grahorica: jednostavan način za oduševiti goste tijekom blagdana

Sada kada znate osnove za pripremu savršenog variva od grahorica, vrijeme je za recept koji će vas oduševiti svojom šću i ukusom. Za potrebno vam je 500g grahorica, 1 , 2 , 1 mrkva, 1 krumpir, 1 povrtnog temeljca, 1 žlica nasjeckanog peršina, sol, papar i za prženje. Grahorice prethodno namočite u hladnoj vodi preko noći. Zatim ih ocijedite i kuhajte u povrtnom temeljcu dok ne omekšaju. Na ulju popržite nasjeckani i te dodajte nasjeckanu mrkvu i krumpir. Kada povrće omekša, dodajte ga u kuhanje grahorica i začinite solju i paprom. Kuhajte još , a zatim poslužite u zdjelama i pospite nasjeckanim za okus.

Uživajte u blagdanskom ugođaju uz ovo ukusno i zdravo varivo od grahorica na vašem božićnom stolu. Iskoristite naše savjete i recept kako biste oduševili svoje goste i uživali u ukusnom obroku tijekom blagdana. Sretni i dobar tek!

Povezani sadržaj

Najpopularnije