Hrana i pićeKako savršeno skuhati kvinoju: tri jednostavna koraka

Kako savršeno skuhati kvinoju: tri jednostavna koraka

za savršenu kvinoju ===

je superhrana koja je u posljednjih nekoliko godina postala i nezaobilazan dio zdrave prehrane. je proteinima, vlaknima i raznim te je idealna za vegetarijance i vegane. No, mnogi se još uvijek ne usude kuhati kvinoju kod kuće jer im se čini kompliciranom. Zato vam donosimo koji će vam pomoći da savršeno skuhati kvinoju i uživati u njenim blagodatima.

"Kako se brzo i lako skuha "

Prvi korak u kuhanju kvinoje je ispiranje. Uzmite šalicu kvinoje i isperite je pod hladnom vodom kako biste uklonili gorak i ljuske koje se mogu nalaziti na zrnu. Nakon toga, stavite kvinoju u posudu s vodom u omjeru 1:2 (jedna šalica kvinoje na dvije šalice vode). Stavite da prokuha na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednje jaku i ostavite da se kuha 15-20 .

"Savršenstvo u tri koraka: kao nikad prije"

Kada je kvinoja kuhana, pustit će malo bijele linije koje su znak da je spremna. U tom trenutku ju maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dok se hladi, možete pripremiti začine po želji. Kvinoja je odlična za eksperimentiranje s raznim okusima, a možete je začiniti limunom, maslinovim uljem, solju, paprom ili čak curryjem za egzotičan .

"Kvinoja: do ukusnog i zdravog obroka"

Kada je kvinoja ohlađena, protresite je vilicom kako bi se zrna odvojila i dodajte začine po želji. Za još ukusniji obrok, možete dodati razno ili meso po izboru. Kvinoja je odlična kao uz razna jela, ali može biti i samostalno . Nakon što ste dodali začine i ostale sastojke, ostavite da se sve zajedno kuha još 5-10 .

I to je to! U samo tri jednostavna koraka možete pripremiti savršenu kvinoju koja će zadovoljiti vaše i pružiti vam brojne zdravstvene benefite. Ne bojte se eksperimentirati s raznim začinima i dodacima kako biste otkrili svoju omiljenu kombinaciju. Kuhanje kvinoje može biti brzo i lako, a je i koji će vam sigurno postati omiljeni.

Povezani sadržaj

Najpopularnije