Hrana i pićeIskoristi sve od banane: trikovi za korištenje korice!

Iskoristi sve od banane: trikovi za korištenje korice!

je jedna od omiljenih voćki diljem svijeta. Bogata je hranjivim tvarima i često se koristi u raznim receptima za smoothije, kolače ili kao . Međutim, većina ljudi baca koru od nakon što pojedu voćku, ne shvaćajući da se ona može iskoristiti na mnogo načina. U ovom članku otkrivamo nekoliko trikova za korištenje korice od koji će vas iznenaditi!

Čudesni s korom od koje moraš isprobati!

od banane sadrži nevjerojatnu količinu hranjivih tvari koje mogu imati pozitivan učinak na naše zdravlje i ljepotu. od najjednostavnijih trikova koji možete isprobati je trljanje unutarnje strane kore od banane na vašoj koži. Ova metoda može pomoći u uklanjanju akni, ublažavanju svrbeža kože i smanjenju oteklina. Također, koji se nalazi u kori pomaže u stimulaciji proizvodnje kolagena, što može rezultirati zdravijom i blistavijom kožom.

Nemoj baciti koru od banane, iskoristi je na ovih 4 načina!

od banane također može biti korisna u kućanstvu. od načina na koji je možete iskoristiti je kao sredstvo za čišćenje cipela. Sve što trebate učiniti je protrljati unutarnju stranu kore po cipelama kako biste uklonili prljavštinu i očistili . Također, možete koristiti koru od banane kao sredstvo za srebrnog nakita. Samo trljajte koru po srebru i nakit će zablistati!

Zaboravi na otpad, otkrij kako iskoristiti koru od banane!

od banane je također odlična za gnojidbu biljaka. Unutarnja strana kore sadrži hranjive tvari koje mogu pomoći u rastu biljaka. narežite koru na manje komade i stavite je u zemlju kraj biljke koju želite nahraniti. Kora će se razgraditi i osloboditi hranjive tvari koje će biti apsorbirane od strane biljke. Ovo je odličan način za recikliranje i smanjenje otpada, a ujedno i pomaže u očuvanju zelenila u vašem domu.

Kao što možete vidjeti, kora od banane može biti korisna na mnogo načina. Umjesto da je bacate, iskoristite je na od ovih načina i uživajte u blagodatima koje kora može pružiti. Osim što je dobro za vaše zdravlje, ljepotu i kućanstvo, iskorištavanje kore od banane pomaže i u smanjenju otpada i čuvanju okoliša. Dakle, sljedeći put kada pojedete bananu, ne zaboravite iskoristiti i njezinu koru!

Povezani sadržaj

Najpopularnije