Hrana i pićeIsprobajte genijalnu ideju za slatkiš koji će vas oduševiti!

Isprobajte genijalnu ideju za slatkiš koji će vas oduševiti!

Otkrijte novu poslasticu: salamu od keksa u oblatni!

Sve smo već isprobali kada su u pitanju slastice – od torti i kolača do pita i raznih deserata. Međutim, uvijek se pojavi nešto novo što nas oduševi i postane hit u svijetu slatkiša. Jedna od takvih novih poslastica je i . Ova kombinacija i slanog u obliku salame sigurno će vas osvojiti svojim genijalnim okusom.

Ova poslastica jednako je ukusna kao i slavna salama od keksa koju svi znamo i volimo, ali joj dodaje nešto novo i – oblatnu. Ova kombinacija slanih krekera i slatkih keksa u oblatni savršena je za sve one koji vole da se slatko i slano stapaju u jedno. A ako niste sigurni kako napraviti ovu poslasticu, ne brinite – u nastavku vam donosimo jednostavan recept.

Zaboravite obične kekse, salamu od keksa u oblatni!

Sigurno ste već isprobali razne vrste keksa, ali ovaj recept će vas potpuno oduševiti jer je jednostavan, a rezultat je ukusna i neobična poslastica. Sve što vam je potrebno su oblatne, obični keksi, maslac, , mlijeko i po želji dodaci kao što su orasi, , ili čokolada.

Postupak je vrlo jednostavan – prvo zgnječite obične kekse u sitne komadiće, a zatim ih pomiješajte s rastopljenim , šećerom u prahu i mlijekom kako biste dobili kompaktnu smjesu. Na kraju u smjesu dodajte i po želji dodatke po vašem ukusu. Potom smjesu oblikujte u obliku salame i zamotajte u oblatnu. Ostavite u hladnjaku da se stisne, a zatim narežite na kriške i poslužite.

Kombinacija i slanog: !

Svima nam je poznato kako je kombinacija i slanog savršena za naše . Ovaj recept za salamu od keksa u oblatni upravo to nudi – savršenu kombinaciju slatkih i slanih okusa. Ova poslastica je odlična za sve prigode, bilo da je poslužite kao desert nakon ručka ili večere, ili kao slatki zalogaj uz jutarnju kavu ili čaj.

Osim što je ukusna, ova je i izuzetno . Možete je napraviti unaprijed i držati u hladnjaku, a potom je samo narezati na kriške kada vam zatreba nešto slatko. Osim što je , ova poslastica je i veoma ekonomična jer se može napraviti od sastojaka koje većina već ima u svojoj kuhinji.

genijalnu ideju za desert: salama od keksa u oblatni!

Nakon što isprobate ovaj jednostavan recept za salamu od keksa u oblatni, sigurni smo da će postati redoviti dio vaše kuhinje. Možete je pripremiti s raznim dodacima kao što su orasi, , ili čokolada, a možete je prilagoditi i svom ukusu dodajući omiljene sastojke.

Ovaj desert će oduševiti sve vaše goste i sigurni smo da će vas svi tražiti recept. Možete ga poslužiti kao završni desert nakon obroka ili kao slatki zalogaj uz kavu ili čaj. Svakako ovu genijalnu salamu od keksa u oblatni i uživajte u kombinaciji slatkog i slanog u jednom zalogaju.

Povezani sadržaj

Najpopularnije