Hrana i pićeProbajte čupavce sa četiri jaja - jednostavan i ukusan recept!

Probajte čupavce sa četiri jaja – jednostavan i ukusan recept!

Upoznajte novu poslasticu: Čupavci sa četiri jaja!

Čupavci su jedna od omiljenih koju volimo jesti na različitim svečanostima ili kao nakon ukusnog ručka. Postoji bezbroj recepata za čupavce, ali ovaj vam predstavljamo kao potpuno novu verziju koja će vas oduševiti – čupavce sa četiri jaja! Ovaj jednostavan će vam otkriti kako napraviti čupavce koji su mekani, i puni okusa, a sve što vam treba su samo četiri sastojka. Spremni ste za novu poslasticu koja će osvojiti vaše nepce?

Ovi čupavci su kokosa, brašna, šećera i četiri jaja koja će vas svojom šću i ukusom. Ako ste veliki ljubitelj klasičnih čupavaca, vjerujemo da ćete se oduševiti ovom verzijom koja će vašu omiljenu poslasticu podići na potpuno novu razinu. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat su čupavci koji će se topiti u vašim ustima. Spremni smo da vas uputimo u sve detalje ovog fantastičnog recepta, zato ne gubite vrijeme i krenimo zajedno u avanturu sa čupavcima sa četiri jaja!

i jednostavni za čupavce sa četiri sastojka!

Kao što smo već spomenuli, za ovaj će vam biti potrebno samo četiri sastojka – jaja, šećer, i kokos. Ovi sastojci su vam možda poznati iz klasičnog recepta za čupavce, ali ovaj put ćete ih koristiti u nešto drugačijim omjerima. Naime, za ovu verziju čupavaca vam treba čak četiri jaja, što će im dati i ću. Glavni sastojak – kokos, će dati poseban okus i teksturu čupavcima, dok će šećer i dodati slatkoću i čvrstoću.

Za pripremu ovih čupavaca nećete morati provesti sate u kuhinji, jer je recept izuzetno jednostavan i . Sve što trebate napraviti je umutiti jaja sa šećerom, dodati i kokos i sve dobro izmiješati. Smjesu zatim stavite u za i pecite na 180°C oko 20-25 . Kada primijetite da su čupavci lijepo porumenili, možete ih izvaditi i ostaviti da se ohlade. Nakon toga slijedi najslađi dio – uživanje u ukusnim čupavcima sa četiri jaja. Nemojte se čuditi ako ih sve pojedete u jednom danu, sigurni smo da ćete poželjeti još!

Povezani sadržaj

Najpopularnije