Hrana i pićeSuper brze i mekane kiflice - savršen recept za kiflice

Super brze i mekane kiflice – savršen recept za kiflice

kiflica

su omiljeni pekarski proizvod mnogih ljudi. One su savršen odabir za doručak, međuobrok ili pak za lagani . Njihova leži u tome što su brze, jednostavne za pripremu i pružaju neodoljivu mekoću uz svaki zalogaj. Ako ste ljubitelj kiflica, onda će vas ovaj oduševiti – super brze i koje će vas osvojiti svojom jednostavnošću i ukusom.

Prije nego što krenete u pripremu, osigurajte si da imate sve potrebne sastojke kod sebe. Za ovaj , trebat će vam , kvasac, mlijeko, maslac, jaja i malo šećera i soli. Svi ovi sastojci su vjerojatno već prisutni u vašoj kuhinji, što znači da nećete morati trošiti vrijeme i na kupovinu dodatnih namirnica. Samo se opustite i pustite da vaši omiljeni sastojci stvore savršene .

Prije nego što krenete miješati sastojke, zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se pećnica grije, u zdjeli pomiješajte , kvasac, šećer i . Dodajte mlijeko i jaja te sve dobro promiješajte. Kada dobijete , dodajte otopljenu maslac i ponovo promiješajte. Kada je spremno, prekrijte ga krpom i ostavite da se diže oko 15 minuta.

Pečenje kiflica

Dok se diže, možete pripremiti tavu ili posudu za pečenje. Za ovaj , najbolje je koristiti posudu za muffine ili za . Premažite posudu maslacem ili uljem kako se kiflice ne bi zalijepile za nju. Kada je tijesto naraslo, na pobrašnjenoj površini razvaljajte ga u pravokutnik debljine oko 1cm. Uzmite čašu ili okrugli i izrežite tijesto u kružne oblike.

Sada je vrijeme za konačno oblikovanje kiflica. Uzmite svaki kružni komad tijesta i preklopite ga na pola. Zatim, preklopite ga još jednom da dobijete trokutasti oblik. Stavite svaki trokut u pripremljenu posudu za pečenje i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kiflice. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe boje.

Kada su kiflice gotove, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade prije posluživanja. Uživajte u mekanoći i okusu ovih super brzih i mekanih kiflica koji će vas oduševiti svaki put. Ako vam ostane koji komad, možete ih ponovo podgrijati u pećnici ili ih čak zamrznuti i imati ih kao zalogaj kad god poželite. Uživajte u vašem novom omiljenom receptu za super brze i !

Povezani sadržaj

Najpopularnije