Hrana i pićeNajukusniji recept za varivo od krumpira i mrkve

Najukusniji recept za varivo od krumpira i mrkve

Isprobajte ovaj recept za najukusnije i !

i je jedno od omiljenih jela u hrvatskoj kuhinji. Ovo i ukusno je savršeno za i idealno za zagrijavanje tijela. Međutim, ne postoji samo jedan način pripreme ovog variva. U nastavku vam donosimo recept za najsočnije i koji će vas oduševiti svojim bogatim .

Za ovog variva, potrebno je 500g krumpira, 300g mrkve, 1 luk, 2 češnja češnjaka, 1 , 1 žličica slatke paprike, 1 žlica koncentrata rajčice, 1,5l vode, sol i papar po ukusu. Prvo, očistite i narežite krumpir i mrkvu na kockice, a luk nasjeckajte na sitne komadiće. U velikoj loncu, na zagrijanom ulju, popržite luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte krumpir, mrkvu, i papriku te sve zajedno promiješajte. Nakon toga, dodajte koncentrat rajčice i vodu te začinite solju i paprom po ukusu. Pustite da se sve kuha na srednje jakoj vatri oko 30 minuta ili dok krumpir i mrkva ne omekšaju. Na kraju, maknite lonac s vatre i pustite da se varivo malo ohladi prije posluživanja. Uživajte u ovom slasnom varivu koje će vas zagrijati i zasititi u isto vrijeme!

Kako pripremiti najsočnije varivo od krumpira i mrkve – savjeti stručnjaka!

Za najukusnijeg variva od krumpira i mrkve, važno je obratiti pozornost na nekoliko stvari. Prvo, važno je koristiti i kvalitetne namirnice. Krumpir i mrkva trebaju biti svježi i zdravi kako bi bilo ukusno i hranjivo. Također, za bogatiji okus variva, preporučuje se dodavanje povrća po želji, poput korijena celera, peršina ili pastrnjaka.

Kada je u pitanju , važno je da se namirnice ne prekuhaju. Krumpir i mrkva trebaju biti mekani, ali ne smiju se raspasti. Preporučuje se na srednje jakoj vatri i povremeno kako bi se spriječilo da se povrće zalijepi za dno lonca. Također, važno je začiniti varivo prema vlastitom ukusu i dodati začine koji će mu dati još bogatiji okus.

Ovaj jednostavan recept za najukusnije varivo od krumpira i mrkve možete prilagoditi svojim željama i preferencijama. Dodajte meso po izboru, poput kuhanog pilećeg prsa ili dimljene slanine, kako biste obrok učinili još bogatijim. Uz to, možete ga poslužiti s kriškama svježeg kruha ili domaćim žgancima za još veću . Isprobajte ovaj recept i sigurno ćete se zaljubiti u najukusnije varivo od krumpira i mrkve koje ste ikad probali!

Povezani sadržaj

Najpopularnije