Hrana i pićeMiješano voće za slasnu marmeladu

Miješano voće za slasnu marmeladu

Kako napraviti ukusnu marmeladu od miješanog voća

Marmelada od miješanog voća je jedna od slastica kod mnogih ljudi. Njezina blaga slatkoća i čine je savršenim izborom za doručak ili kao slatki u popodnevnim satima. Osim što je ukusna, je i vrlo za . U nastavku vam donosimo recept koji će vas oduševiti, kao i neke trikove i savjete za savršenu marmeladu od miješanog voća.

Kada birate za svoju marmeladu, najbolje je koristiti sezonsko koje je i zrelo. najbolje dolazi do izražaja kada se koriste različite vrste voća, kao što su jagode, , , , breskve, marelice i sl. Osim što će marmelada biti bogatija okusom, različite vrste voća će joj dati i različite teksture. Također, pripazite da bude dovoljno zrelo, ali ne i previše mekano.

Kada ste odabrali voće, slijedi priprema za . Prije svega, voće treba oprati i odstraniti košpice ili sjemenke. Zatim ga sitno nasjeckajte ili usitnite u blenderu, ovisno o tome želite li da u marmeladi budu komadići voća ili da bude glatka. Nakon toga, u velikoj zdjeli pomiješajte voće s šećerom i limunovim sokom te ostavite da odstoji oko sat vremena kako bi se šećer otopio i voće omekšalo.

Slastica za cijelu obitelj: recept za miješanu marmeladu

Sada kada je voće spremno, možete započeti . Uz pomoć štapićnog miksera, usitnite voće u zdjeli dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim stavite zdjelu na štednjak i pustite da se smjesa kuha na laganoj vatri, stalno miješajući. Za dodatnu aromu možete dodati i malo cimeta ili vanilije u prahu.

U međuvremenu, pripremite staklenke u koje ćete spremati marmeladu. Staklenke operite i osušite, a zatim ih stavite u pećnicu na 100 stupnjeva kako bi se zagrijale i bile spremne za punjenje. Kada je smjesa lagano zgusnuta, uzmite jednu vruću staklenku iz pećnice i pažljivo je napunite marmeladom. Staklenku zatvorite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se marmelada ohladi, provjerite da li se staklenka dobro zatvorila, a zatim je možete pohraniti u hladnjaku.

i za savršenu marmeladu od raznog voća

Ako vam se dogodi da je marmelada previše rijetka, možete je zgusnuti dodavanjem želatine ili pektina. Pektin se nalazi u ljušturama agruma i može pomoći u zgusnuću marmelade. Ako niste sigurni koliko pektina treba dodati, provjerite upute na pakiranju.

Kako bi vam marmelada imala savršenu konzistenciju, uvijek koristite istu količinu voća i . Također, marmeladu je najbolje kuhati u manjim količinama kako bi bila gušća i intenzivnijeg okusa. Ako pak želite da se komadići voća više istaknu, možete smjesu djelomično usitniti ili samljeti u blenderu.

Uživajte u svojoj miješanoj marmeladi na tostu, palačinkama ili u kombinaciji s kremastim sirevima. Ova slastica je savršena za cijelu obitelj i sigurni smo da će se naći na popisu vaših omiljenih recepata. Isprobajte naš recept i podijelite s nama svoje savršeno iskustvo u pripremi marmelade od miješanog voća!

Povezani sadržaj

Najpopularnije