Hrana i pićeKako ispeći piletinu: savjeti za savršene piletine batake.

Kako ispeći piletinu: savjeti za savršene piletine batake.

: za ukusnu večeru

bataci su jedno od najpopularnijih jela u mnogim kuhinjama diljem svijeta. No, kako bi bili sigurni da će vaši piletini bataci biti sočni i , potrebno ih je pravilno pripremiti i ispeći. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći u tome.

Prvi korak pri pripremi piletine bataka je . Piletina bataci su poznati po tome da se brzo isuše tijekom pečenja, stoga je od iznimne važnosti. Marinada će pomoći da piletina zadrži sokove i bit će ukusnija i sočnija. Za marinadu možete koristiti razne začine i , ali najvažnije je dodati kiseline poput limunovog soka, octa ili jogurta. Ostavite piletinu u marinadi najmanje sat vremena, a idealno bi bilo preko noći u hladnjaku. Također, prije pečenja izvadite piletinu iz marinade i pustite da se malo ocijedi kako bi se osiguralo ravnomjerno pečenje.

Kada je piletina bataci u pitanju, temperatura je ključna za savršeno ispečenje. Previsoka temperatura može uzrokovati da se piletina isuši, dok preniska temperatura može rezultirati nedovoljno pečenom piletinom. Idealna temperatura za pečenje piletine bataka je oko 180°C. Koliko dugo pileće batake? To ovisi o veličini i debljini piletine, ali prosječno je oko 30-40 . No, kako bi bili sigurni da je piletina dovoljno pečena, možete ga probušiti vilicom ili termometrom za hranu. Unutarnja temperatura pilećeg mesa bi trebala biti između 75-80°C.

Trikrvi za sočne piletine batake: u samo nekoliko koraka

može zvučati zastrašujuće, ali uz nekoliko trikova možete imati u samo nekoliko koraka. Prvi je korištenje folije tijekom pečenja piletine. Prije nego što stavite piletinu u pećnicu, obložite posudu za pečenje folijom. To će pomoći u zadržavanju vlage i sokova, što će rezultirati sočnijom piletinom. Također, možete dodati malo ili na foliju kako bi piletina bila još sočnija.

Još jedan je tijekom pečenja. Kako bi se piletina ravnomjerno ispekla, okrenite je na drugu stranu pola vremena pečenja. To će osigurati da se piletina peče jednako sa svih strana i neće biti presušena na jednoj strani. Također, možete iskoristiti i prednost rešetke za pečenje kako bi se piletina podigla iznad dna posude i tako se ravnomjerno ispekla.

Konačno, još jedan važan savjet je ne rezati piletinu odmah nakon što je izvadite iz pećnice. Ostavite piletinu da odmori nekoliko prije nego što je narežete. To će pomoći da se sokovi ravnomjerno rasporede po cijeloj piletini i da bude sočnija. Ako je narežete odmah, svi sokovi će se izgubiti i piletina može biti suha.

Uz ove trikove i nekoliko osnovnih savjeta, možete biti sigurni da će vaši pileći bataci biti savršeno pečeni i sočni. Koliko peci pileće batake? Sada znate da je bitno provjeriti unutarnju temperaturu, koristiti foliju i rotirati piletinu tijekom pečenja, te ostaviti piletinu da odmori prije rezanja. Slijedite ove savjete i vaša večera će biti sigurno uspjela!

Povezani sadržaj

Najpopularnije