Hrana i pićeNajmekši pileći bataci u tavi - savjeti za savršeno jelo!

Najmekši pileći bataci u tavi – savjeti za savršeno jelo!

Savršeni za je u tavi!

Jeste li ikad poželjeli pripremiti sočne, mekane i savršeno pečene pileće batake u tavi? Onda ste na pravom mjestu! U ovom članku otkrit ćemo vam najbolje trikove za spremanje najmekših pilećih ikad. Nema potrebe za kompliciranim marinadama, dugim vremenom pečenja ili skupim sastojcima. Sve što vam treba je dobra tava i malo znanja.

Prvo što trebate napraviti je odabrati pravu tavu. Najbolje je koristiti tavu s debelim dnom koja će omogućiti ravnomjerno raspoređivanje topline i sprječiti zagorijevanje bataka. Također je važno da tava bude dovoljno velika kako bi se mogli slobodno kretati i kako bi imali dovoljno prostora za okretanje. Ako imate teflonsku tavu, još bolje! Ona će spriječiti ljepljenje i olakšati čišćenje nakon pečenja.

Kako pripremiti najmekše pileće batake ikad?

Prije nego što počnete s pripremom bataka, važno je da ih pravilno pripremite. Prvo, batake treba dobro oprati i osušiti kuhinjskim ručnikom. Ako želite, možete ih marinirati u omiljenom umaku ili začinima, ali to nije nužno. Zatim, batake treba posoliti i popapriti po ukusu. Ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi oko 15-ak minuta kako bi se začini upili.

Sada dolazi ključni za najmekše pileće batake – na niskoj temperaturi. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte malo . Kada je tava dovoljno vruća, stavite batake na tavu kožom prema dolje. Neka se peku na laganoj vatri oko 15 minuta, a zatim ih okrenite i nastavite s pečenjem još 10-ak minuta. Ovakav način pečenja omogućit će da se polako i nježno skuhaju, zadrže svoju sočnost i postanu nevjerojatno mekani.

Trikovi za savršeno sočne batake u tavi

Ako želite dodatno poboljšati i sočnost bataka, možete dodati malo tekućine u tavu. To može biti voda, ili bijelo . će pomoći da se bataci bolje skuhaju i sprječiti da se osuše. Također možete dodati i nekoliko kriški limuna ili naranče za .

Još jedan za savršene batake u tavi je korištenje lista aluminijske folije. Nakon što ste batake okrenuli i pustili da se kuhaju još 10-ak minuta, možete ih prekriti folijom i nastaviti s pečenjem još 5-ak minuta. Ovo će pomoći da se bataci ravnomjerno ispeku i ostanu .

najmekših pilećih bataka – otkrivena!

Konačno, možete dodati još malo začina ili umaka po želji i pustiti da se bataci kuhaju još 5-ak minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite da se malo odmore prije posluživanja. Ovaj kratki period odmora pomoći će da se sokovi ravnomjerno rasporede po mesu i da bataci ostanu i mekani.

Uz ove trikove i malo prakse, možete pripremiti najmekše pileće batake u tavi koji će oduševiti vaše nepce. Nema potrebe za posebnim sastojcima ili kompliciranim tehnikama, samo dobra tava i ovaj jednostavni za na niskoj temperaturi. Uživajte u svom ručku s najmekšim baticama ikad!

Povezani sadržaj

Najpopularnije