Hrana i pićeBrokula na lešo: ukusni recepti za pripremu ovog zdravog povrća

Brokula na lešo: ukusni recepti za pripremu ovog zdravog povrća

Probajte ove ukusne recepte za brokulu na lešo!

Brokula je jedno od najzdravijih povrća koje možete uključiti u svoju prehranu. Bogata je brojnim hranjivim tvarima i vlaknima, a uz to je i niskokalorična te se stoga često preporučuje u različitim dijetama. od načina na koji možete uživati u ovoj zdravoj namirnici je brokule na lešo. Ovaj način kuhanja zadržava sve i okuse brokule te je za one koji žele jesti, ali nemaju puno vremena za pripremu obroka. U nastavku vam donosimo nekoliko ukusnih recepata za brokulu na lešo koje vrijedi isprobati!

od najjednostavnijih recepata za pripremu brokule na lešo je klasični način. Za ovaj recept će vam trebati samo brokula, voda i . Brokulu operite i razdvojite na manje cvjetiće. U loncu zavrite dovoljno vode da prekrije brokulu i dodajte žlicu soli. Kada voda proključa, dodajte brokulu i kuhajte 3-4 minute dok ne omekša. Nakon toga ju ocijedite i uživajte u zdravom obroku. Ovaj recept je za brzinski ručak ili kao uz .

Otkrijte kako pripremiti zdravu i ukusnu brokulu na lešo

Brokula na lešo je ne samo zdrav, već i iznimno obrok koji se može pripremiti na bezbroj načina. U nastavku vam donosimo još nekoliko jednostavnih i ukusnih recepata koje možete isprobati i otkriti svoj omiljeni način pripreme ovog zdravog povrća.

Za one koji vole malo više začina u svom obroku, preporučujemo recept za pikantnu brokulu na lešo. Osim brokule, za ovaj recept će vam trebati ulje, češnjak, ljute papričice, soja sos i sezamova sjemenka. U tavi zagrijte malo i dodajte nasjeckani češnjak i ljute papričice. Kada češnjak dobije zlatnu boju, dodajte brokulu i pržite oko 5 . Zatim dodajte malo soja sosa i nastavite pržiti još nekoliko . Na kraju pospite sezamovim sjemenkama i poslužite. Ovaj recept će zasigurno zadovoljiti sve ljubitelje pikantnog okusa.

Uz ove recepte, možete isprobati i brojne druge varijacije brokule na lešo. Dodavanjem različitih začina ili miješanjem s drugim povrćem, možete stvoriti obroke za različite ukuse i prilike. Brokula na lešo je idealna kao zdrav i obrok u bilo koje , a je toliko da ju mogu pripremiti i u kuhinji. Stoga, iskoristite sve prednosti ovog zdravog povrća i uživajte u brokuli na lešo!

Povezani sadržaj

Najpopularnije