Hrana i pićeNabrijani pileći zabatak u pećnici - savršen obrok za gurmane

Nabrijani pileći zabatak u pećnici – savršen obrok za gurmane

za nabrijani ći zabatak koji će zadovoljiti svačije

ći zabatak u pećnici je jedno od omiljenih mnogih gurmana. Upravo zbog toga, odlučili smo podijeliti za nabrijani ći zabatak koji će zadovoljiti svačije . Ovaj je jednostavan za pripremu, a je neverovatno sočan i ukusan pileći zabatak koji će se topiti u ustima.

Da biste napravili ovaj ukusni obrok, prvo je potrebno nabaviti kvalitetan pileći zabatak. Preporučujemo da koristite svježe i organski uzgojeno pileće meso kako biste dobili najbolje rezultate. Nakon što ste nabavili pileći zabatak, potrebno je marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, svježih začina po izboru (npr. ili ) i začina po želji. Ostavite pileći zabatak u marinadi najmanje sat vremena, a poželjno je i preko noći, kako bi meso upilo sve arome i postalo još ukusnije.

Zatim, zagrijte pećnicu na 200°C i stavite pileći zabatak u pekač te prelijte preostalom marinadom. Pecite oko sat vremena ili dok meso ne bude potpuno pečeno. Kako biste dobili hrskavu koricu, možete uključiti i funkciju gril na pećnici u posljednjih 10-ak minuta pečenja. Poslužite uz omiljeno i uživajte u savršeno pečenom pilećem zabatku koji će zadovoljiti svačije .

Kako napraviti savršeno zapečeni pileći zabatak koji će vam se topiti u ustima

od trikova za savršeni pileći zabatak u pećnici je u tome da ga prvo pečete na visokoj temperaturi, a zatim smanjite na nižu temperaturu kako bi se meso ravnomjerno ispeklo i ostalo sočno. Također, važno je i da ne prepečete meso jer će tada postati suho i bez okusa. Kad primijetite da je meso gotovo, nemojte ga odmah izvaditi iz pećnice. Umjesto toga, ostavite ga još nekoliko minuta u pećnici kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili i meso postalo još sočnije.

Drugi trik je u tome da pripremite i umak od gljiva koji možete poslužiti uz pileći zabatak. Jednostavno popržite s lukom i svježim biljem, dodajte malo bijelog vina i pustite da se umak zgusne. Ovaj umak će savršeno nadopuniti okus pilećeg zabatka i učiniti ga još bogatijim.

Napravite ovaj nabrijani pileći zabatak u pećnici i otkrijte . Sigurni smo da će vam se svidjeti i da će postati od vaših omiljenih obroka. Isprobajte i drugačije kombinacije marinada i priloga kako biste otkrili savršenu kombinaciju za vas. Uživajte u ovom ukusnom obroku i oduševite svoje goste s neodoljivim pilećim zabatkom.

Povezani sadržaj

Najpopularnije