Home Hrana i piće

Kako lako oprati kiseli kupus?

Najlakši način da opravite kiseli kupus!

Kiseli kupus je jedna od tradicionalnih namirnica koja se često koristi u našoj kuhinji. Kao i kod većine fermentiranih proizvoda, važno je da kupus bude pravilno opran prije upotrebe. Međutim, mnogi od nas izbjegavaju kiseli kupus jer smatraju da je istog komplicirano i zahtjevno. No, uz ovaj trik koji ćemo vam otkriti, kupusa će biti dječja igra!

Kada kupimo kiseli kupus, najčešće ga čuvamo u staklenkama ili plastičnim vrećicama. Prvi korak za kupusa je da ga izvadimo iz ambalaže i stavimo u veliku posudu ili zdjelu. Zatim, uzmite hladnu vodu i dobro isperite kupus kako biste uklonili višak soli i konzervansa koji se nalaze u njemu. Nakon toga, ocijedite kupus i stavite ga u posudu u kojoj ćete ga dalje prati. Ovaj korak je važan kako bi se uklonila koja se može nalaziti u kupusu.

Uz ovaj trik, pranje kupusa će biti dječja igra!

Kada ste završili s prvim korakom, vrijeme je da se pozabavite drugim trikom koji će vam olakšati pranje kiselog kupusa. Za ovaj korak će vam biti potrebna samo dvije stvari – i . Zvuči neobično, zar ne? No, ovo je od najlakših trikova koji će vam uštedjeti vrijeme i .

Nakon što ste ocijedili kupus, dodajte mu malo tople vode u posudu. Zatim, dodajte nekoliko ulja u vodu i dobro promiješajte. će pomoći da se kupus lakše razdvoji i ukloni koja se može nalaziti u njemu. Također, će spriječiti i da se kupus ne zalijepi na dno posude ili zdjele. Nakon što ste dobro izmiješali kupus i vodu s uljem, ostavite ga da odstoji oko 15 . Nakon toga, jednostavno isperite kupus hladnom vodom i ocijedite ga.

Kako oprati kiseli kupus bez puno muke i napora?

Ako ste ikada pokušali oprati kiseli kupus bez ovog trika, sigurno vam nije bilo lako. Kupus je često tvrd i teško se razdvaja, a može biti jako neugodna. No, ovaj trik sa toplom vodom i uljem će vam uštedjeti puno muke i napora. Također, ovaj način pranja kupusa će vam pomoći da kupus bude mekši i ukusniji.

Nakon što ste završili s pranjem, kiseli kupus je spreman za dalju upotrebu. Možete ga dodati u variva, juhe ili ga jednostavno poslužiti uz ili ribu. Također, možete ga konzumirati i kao samostalno , uz malo ulja i papra. Sada kada znate ovaj trik, pranje kiselog kupusa više neće biti problem, već će biti dio jednostavnog procesa pripreme ukusnih jela.