Hrana i pićeFlam - koji dio mesa se krije iza ovog neobičnog naziva?

Flam – koji dio mesa se krije iza ovog neobičnog naziva?

Otkrijte što se krije iza neobičnog naziva – u svijetu mesa

je neobičan naziv koji se često spominje u svijetu hrane, ali ne mnogo ljudi zna što se zapravo krije iza tog imena. Iako zvuči kao naziv za neko egzotično jelo, je zapravo dio mesa koji se koristi u mnogim gastronomskim specijalitetima. Ako ste se ikada pitali koji dio mesa se krije iza ovog neobičnog naziva, nastavite čitati jer otkrivamo sve zanimljive činjenice o Flamu.

Flam je dio mesa koji se nalazi u predjelu životinje kojeg nazivamo "flank" ili "". To je dio mesa koji se nalazi na boku životinje, iznad trbuha i ispod rebara. U ovom dijelu se nalaze mišići koji se intenzivno koriste kod kretanja, što čini da je proteinima i vlaknima. Flam se obično nalazi na govedini, svinjetini ili peradi, ali se može naći i na drugim vrstama mesa.

Zanimljive činjenice o Flamu – misterioznom dijelu mesa

Flam nije samo i hranjiv dio mesa, već ima i svoju misterioznu priču koja ga čini još zanimljivijim u svijetu hrane. Neki izvori tvrde da je Flam dobio ime po poznatom španjolskom plesu "" jer su plesači obično imali istaknuti . Drugi tvrde da je ime Flam dobilo po španjolskoj riječi "flanco", što u prijevodu znači bok ili stranu.

Jedna od najpoznatijih i koja uključuju Flam je popularna meksička – fajitas. Fajitas su punjene raznim sastojcima, a Flam je jedan od glavnih sastojaka koji daje jelima bogat i pun okus. Flam se također često koristi u roštiljanim jelima kao što su mesne špice ili steakovi, jer se lako marinira i brzo se .

Flam – mala tajna u svijetu gastronomije i mesnih

Iako se Flam ne spominje toliko često kao neke druge dijelove mesa, on je zapravo mala tajna u svijetu gastronomije i mesnih . Flam se može naći u mnogim jelima i specijalitetima širom svijeta, a njegov i čine ga savršenim izborom za razne recepte.

Jedna od zemalja u kojoj se Flam posebno cijeni i koristi u mnogim jelima je Argentina. Argentinci su poznati po svom izvrsnom mesu, a Flam se koristi i u tradicionalnoj argentinskoj hrani kao što su empanade ili asado, sporo pečeno meso na roštilju. Flam se također može naći u španjolskoj i južnoameričkoj kuhinji, gdje se koristi u jelima kao što su paella ili burritos.

Što je to zapravo Flam i zašto je postao popularan u svijetu hrane?

Flam je dio mesa koji se nekad smatrao nevažnim ili čak otpadom, ali je danas postao vrlo popularan i tražen u svijetu hrane. Zbog svoje , bogatog okusa i hranjivih sastojaka, Flam se koristi u raznim jelima i predstavlja važan dio mnogih gastronomskih specijaliteta.

Flam je također vrlo pristupačan i ekonomičan dio mesa, što ga čini idealnim izborom za mnoga . Ono što ga čini posebnim je njegova univerzalnost – može se pripremati na razne načine i u mnogim kulturama se koristi u tradicionalnim jelima. Stoga, ako još niste imali priliku kušati Flam, svakako isprobajte neki od mnogobrojnih recepata u kojima se koristi i otkrijte zašto je ovaj misteriozni dio mesa postao tako popularan u svijetu gastronomije.

Povezani sadržaj

Najpopularnije