Hrana i pićeŽuti zidovi od cigareta - opasnost za zdravlje i estetiku prostora

Žuti zidovi od cigareta – opasnost za zdravlje i estetiku prostora

Štetnost žutih zidova od cigareta – !

su već duže vrijeme poznate kao od glavnih uzročnika raznih zdravstvenih problema. No, osim što direktno utječu na pušača i onih koji udišu njihov dim, mogu biti opasne i za u kojem se puši. Žuti zidovi od cigareta nisu samo estetski problem, već predstavljaju ozbiljnu prijetnju za svih koji borave u takvom prostoru.

Početna faza izgradnje žutih zidova od cigareta je vidljiva nakon nekoliko mjeseci pušenja u prostoru. Stalno izlaganje dimu cigareta uzrokuje da se na zidovima stvaraju žute , koje se vremenom pretvaraju u tamniju boju. Ovo je prvi znak da se na zidovima nakuplja , od glavnih sastojaka cigareta. Osim što oštećuje , može biti opasan i kada je izložen na zidovima. On može prodirati u i širiti se po prostoriji, što može biti štetno za sve koji borave u takvom prostoru.

Kako oštećuju zidove – u opasnosti!

Žuti zidovi od cigareta ne samo da predstavljaju , već mogu biti i veliki estetski problem u prostoru. Osim što izgledaju neuredno i prljavo, ove mogu znatno utjecati na vrijednost nekretnine. Ukoliko se radi o stanu, kući ili poslovnom prostoru, cigarete mogu uzrokovati trajnu štetu na zidovima, što će zahtijevati dodatne troškove za popravak ili prebojavanje zidova.

Ako se u prostoru puši dugi niz godina, žuti zidovi mogu postati ne samo tamni, već i ljepljivi na dodir. To je posljedica nakupljanja nikotina i drugih tvari iz cigareta na zidovima. Osim što je neugodno na dodir, ovo može uzrokovati i probleme sa čišćenjem zidova. Ukoliko se ne čiste redovito, žuti zidovi od cigareta mogu privlačiti prašinu i prljavštinu, što može dodatno pogoršati njihov .

Povezani sadržaj

Najpopularnije