Hrana i pićeKako najbolje oprati laminat i učiniti ga sjajnim: savjeti za besprijekorno čišćenje

Kako najbolje oprati laminat i učiniti ga sjajnim: savjeti za besprijekorno čišćenje

Kako očistiti laminat i učiniti ga blistavim?

Laminatne postale su popularan za mnoge domove zbog svoje jednostavne ugradnje i lakoće održavanja. Međutim, čišćenje laminata može biti , posebno ako ne znate prave tehnike i proizvode za korištenje. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će učiniti čišćenje laminata brzim i jednostavnim te učiniti vaš pod sjajnim kao novi.

Prvi korak u održavanju laminatnog poda je redovito ili brisanje. svakodnevnih mrvica i prašine pomoći će u sprječavanju ogrebotina i mrlja. Međutim, kako biste postigli zaista čist i sjajan laminat, potrebno je povremeno temeljito čišćenje. Najbolji način za to je korištenje blagog deterdženta ili posebnog sredstva za čišćenje laminata razrijeđenog u vodi. Nemojte koristiti previše vode jer može oštetiti pod, već samo lagano navlažite krpom i obrišite pod. Također je važno da ne ostavljate vodu na podu jer to može uzrokovati oštećenja i oticanje. Nakon što ste očistili cijeli pod, prebrišite ga suhom krpom kako biste uklonili višak vlage i ostavili pod da se osuši.

Najbolji za savršeno čisto laminatno podno obloge!

Ako se na laminatu nalaze tvrdokorne poput mrlja od boje ili voska, možete ih ukloniti pomoću alkoholnog ocatnog rastvora. Pomiješajte jednake dijelove alkohola i octa u maloj posudi i nanesite na mrlju pomoću pamučne krpice. Ostavite da djeluje nekoliko , a zatim obrišite suhom krpom. Ovaj trik također možete koristiti za ostataka ljepila od naljepnica ili traka.

od najčešćih problema kod laminatnog poda su tragovi od cipela ili kotačića stolica. Za njihovo možete koristiti posebno sredstvo za čišćenje laminata u spreju ili jednostavno limun. Namočite krpice u i nježno trljajte po tragovima. će pomoći ukloniti ostatke i dati podu svjež miris.

Sjajni trikovi za čišćenje laminata i održavanje njegove ljepote!

Ako želite da vaš laminatni pod izgleda sjajno kao novi, od trikova je korištenje voska za laminat. Nakon što ste očistili pod, nanesite tanki voska za laminat pomoću čiste krpice i ostavite da se osuši. Ovaj trik će dati vašem podu dodatni sjaj i zaštititi ga od oštećenja.

Još koristan trik je korištenje crnog čaja za uklanjanje manjih ogrebotina na laminatu. Spustite vrećicu crnog čaja u vruću vodu i pustite da se ohladi. Zatim iskoristite vlažnu vrećicu za trljanje preko ogrebotine. Tanin iz čaja će pomoći u maskiranju oštećenja i dati podu ujednačen .

Nakon što ste isprobali ove trikove, vaš laminatni pod će zasjati kao nikada prije. Važno je zapamtiti da i održavanje poda pomažu u sprječavanju većih oštećenja i produljuju njegovu . Ako slijedite ove savjete i koristite prave proizvode, vaš laminat će uvijek biti u savršenom stanju, a vi ćete se moći ponositi svojim blistavim podom.

Povezani sadržaj

Najpopularnije