Hrana i pićeKako lako skinuti kožicu sa pečenih paprika?

Kako lako skinuti kožicu sa pečenih paprika?

Većina nas voli uživati u pečenim paprikama u različitim jelima, poput , umaka ili priloga. Međutim, proces pripreme tih paprika može biti prilično nezgodan i dugotrajan, pogotovo kada treba ukloniti njihovu kožicu. Ali ne brinite, postoji nekoliko trikova koji će vam olakšati taj proces i omogućiti vam da uživate u glatkim i ukusnim paprikama bez puno muke.

za uklanjanje kožice s pečenih paprika

Kako najlakše oguliti pečene ? Prvi korak je da pečene stavite u vrećicu ili zdjelu i prekrijete ih krpom ili poklopcem kako bi se stvorila para. Nakon nekoliko , kožica bi se trebala omekšati i lako se oguliti. Ako se kožica ne odvaja lako, možete koristiti čistu kuhinjsku rukavicu kako biste je utrljali i skinuli. Još je da umotate u mokru krpu i ostavite ih nekoliko prije nego što ih ogulite. će pomoći da se kožica lakše odvoji od paprike.

Bez muke do glatkih paprika – za skidanje kožice

Postoji još trik koji možda niste probali, a to je da nakon što paprike prekrijete krpom ili poklopcem, stavite ih u mikrovalnu na 2-3 minute. Para će omekšati kožicu i omogućiti vam da je lako uklonite. Međutim, budite oprezni jer paprike mogu biti jako vruće nakon izlaska iz mikrovalne. Također, možete isprobati i jednostavniju verziju ovog trika tako da paprike prekrijete vrućom vodom i ostavite ih nekoliko prije nego što ih ogulite.

Kako olakšati proces čišćenja pečenih paprika

Nakon što ste uspješno uklonili kožicu s paprika, možete primijetiti da se na nekim mjestima i dalje nalaze mali komadići koji su se prilijepili za njih. Kako biste ih uklonili, možete paprike kratko uroniti u hladnu vodu i zatim ih nastaviti oguliti. Također, možete koristiti i nož ili ž kako biste nježno uklonili te komadiće sa svake strane paprike.

Paprike bez kožice u samo nekoliko koraka – otkrijte tajnu

Postoji još trik koji će vam omogućiti da u samo nekoliko koraka uklonite kožicu s paprika. Nakon što ih stavite u vrećicu ili poklopite, možete ih zamrznuti na nekoliko sati ili preko noći. Kad ih izvadite iz zamrzivača, pustite ih da se malo odmrznu i tada će se kožica lako ukloniti. Ovaj trik je posebno koristan kada imate veću količinu paprika koje želite oguliti, jer ih možete zamrznuti i oguliti u manjim količinama.

Sada kada znate nekoliko trikova za skidanje kožice s pečenih paprika, više ne morate brinuti o tom dosadnom i mukotrpnom procesu. ove savjete i otkrijte koji vam je najbolji i najjednostavniji način za u glatkim paprikama u svojim omiljenim jelima.

Povezani sadržaj

Najpopularnije