Hrana i pićePileća jetrica na brzinu - savršen recept za brzi obrok!

Pileća jetrica na brzinu – savršen recept za brzi obrok!

Brzinski : Pileća jetrica u samo nekoliko !

Ponekad se dogodi da se nađemo u situaciji kada nam treba brzi i zdravi , a nemamo previše vremena za . U takvim trenucima, najčešće posegnemo za dostavom hrane ili brzom hranom iz restorana. Međutim, takvi obroci često nisu najzdraviji, a i trošak se može nagomilati ako se često odlučujemo za tu opciju. Zato je uvijek dobro imati pri ruci nekoliko jednostavnih recepata za brze obroke koje možemo pripremiti u vlastitoj kuhinji. Jedan od takvih recepata su i pileća jetrica na brzinu, idealna opcija za zaposlene osobe ili one koji se nalaze u užurbanim situacijama.

Pileća jetrica su odličan izvor proteina i hranjivih tvari poput vitamina B12 i željeza, a u kombinaciji s nekim povrćem, mogu predstavljati uravnotežen . Ono što je najbolje, jetrica su iznimno brzo gotova, što ih čini savršenim izborom za brzi ili večeru. Uz to, ne zahtijevaju previše sastojaka i pripremaju se na jednostavan način, što znači da su pogodna opcija i za manje iskusne kuhare.

recept za brzi : Pileća jetrica na tanjuru!

Da biste pripremili pileća jetrica na brzinu, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka – pileća jetrica, maslac, , češnjak, , papar i po želji neko povrće kao prilog. Najbolje je odabrati svježa pileća jetrica koja su tamnocrvene boje i imaju glatku površinu. Prije pripreme, jetrica je potrebno oprati i očistiti od eventualnih žilica.

Zagrijte maslac u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte nasjeckani i češnjak. Kada postane staklast, dodajte pileća jetrica i pržite ih oko 3-4 minute sa svake strane. Začinite solju i paprom prema ukusu. Ako želite, možete dodati i neko povrće poput ili brokule koje ćete kratko popržiti s jetricima. Kada su jetrica gotova, servirajte ih na i poslužite uz svoj omiljeni prilog. Za samo nekoliko , imat ćete i obrok spreman za konzumaciju.

Užurbani dan? Ne brinite, tu su pileća jetrica za !

U današnjem svijetu, vrijeme je postalo jedan od naših najvrjednijih resursa. Zato je važno imati u arsenalu nekoliko recepata koji će nam omogućiti brzinski obrok kada se nalazimo u situacijama kada nam vrijeme nije saveznik. Pileća jetrica na brzinu su idealna opcija za takve trenutke, jer su za pripremu i ne zahtijevaju puno vremena.

Osim što su iznimno praktična opcija, pileća jetrica su i izuzetno zdrav obrok. Bogata su hranjivim tvarima poput proteina, vitamina i minerala, a imaju i nisku kaloričnu vrijednost što je važno za zdravog načina života. Stoga, sljedeći put kada se nađete u žurbi, neka vas pileća jetrica na naglo spasu i učine vaš obrok zdravim i ukusnim.

Povezani sadržaj

Najpopularnije