Hrana i pićeBolje pohanje mesa: trikovi za omekšavanje

Bolje pohanje mesa: trikovi za omekšavanje

Kad pomislimo na pohanje mesa, obično nam na pamet padnu hrskavi i komadi piletine ili svinjetine. Međutim, često se dogodi da nam pohanje ne ispadne onako kako smo zamislili – je tvrdo i suho, a ne drže se dobro. No, ne brinite, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da savršeno ispečete pohano i uživate u njegovoj mekoći i sočnosti. U nastavku ćemo vam otkriti savjete i trikove za bolje pohanje mesa.

Savjeti za savršeno pohano

Prvi korak prema savršenom pohanom mesu je mesa. Potrebno je odabrati i koje će se lakše omekšati pri pohanju. Također, bitno je da meso bude na sobnoj temperaturi prije nego što ga stavite u pohanje. Na taj način će se ravnomjerno ispeći, a neće doći do temperaturnog šoka koji može utjecati na njegovu mekoću.

za mekše i ukusnije pohanje

Kako bi meso bilo mekše i sočnije, možete ga marinirati prije pohanja. od limunovog soka, maslinovog ulja i začina poput češnjaka, ružmarina i papra će pomoći u omekšavanju mesa te mu dati dodatnu aromu. Također, možete koristiti i ili jogurt za mariniranje. u ovim namirnicama će razbiti žilavost mesa i omogućiti mu da bude mekše nakon pečenja.

Pomoću ovih trikova meso će biti sočnije i mekše

od ključnih trikova za mekše i sočnije pohanje mesa je upotreba kladiva za meso. Tako ćete meso izravnati i razbiti njegova , što će rezultirati mekšim mesom nakon pečenja. Također, možete koristiti i posebne mlinove za meso koji imaju iglice kojima se probijaju , čime se postiže isti učinak.

Kako napraviti da svaki bude savršeno pohano

Kada pohate meso, bitno je da ga stavite u dobro zagrijanu tavicu s uljem. Pripazite da nije prenapunjena, jer će se tada meso kuhati umjesto da se peče. Također, pripazite da meso ne bude premalo pohanog ili previše pohanog, jer će u oba slučaja biti tvrdo i suho. Preporučuje se da se meso peče na srednje jakoj vatri oko 3-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini komada.

Kako omekšati meso za pohanje je pitanje na koje smo sada pronašli odgovor. Uz pravilnu i nekoliko trikova, svaki može postati savršeno pohano i zadovoljiti naše . Isprobajte ove savjete i uživajte u sočnom i mekanom pohanom mesu.

Povezani sadržaj

Najpopularnije