Home Hrana i piće

5 trikova za smanjenje kiselosti u jelu

u hrani može biti pravi problem za mnoge od nas. Ona može uzrokovati žgaravicu, gorušicu i neugodan osjećaj u želucu. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji nam mogu pomoći da smanjimo u našim obrocima i uživamo u hrani bez ikakvih neugodnosti. U nastavku ćemo vam predstaviti 5 brzih i učinkovitih načina koji će vam pomoći da ublažite u jelu.

"5 jednostavnih trikova za smanjenje kiselosti u tvojem jelu"

  1. Dodajte žitarice u svoje obroke
    od najjednostavnijih načina da smanjite kiselost u svojim obrocima je dodavanje žitarica u svoju prehranu. Žitarice poput zobene kaše, riže i kvinoje su bogate složenim ugljikohidratima koji pomažu u neutraliziranju u želucu. One također pružaju dugotrajnu sitost i mogu vam pomoći da se osjećate punije tijekom dana.

  2. Koristite umjesto octa
    Umjesto da u salatu dodate ocat koji može povećati kiselost u jelu, razmislite o korištenju limunovog soka kao začina. ima kiseliju pH vrijednost od octa, ali u vašem tijelu se pretvara u alkalnu tvar koja pomaže u neutraliziranju . Također, dodaje svježinu i u vaše obroke.

  3. Jedite manje, a češće obroke
    može povećati kiselost u vašem tijelu, stoga je važno jesti manje, ali češće obroke. Također, pokušajte jesti polako i temeljito sažvakati hranu kako biste olakšali probavu i smanjili kiselost u želucu.

  4. Izbjegavajte prženu i masnu hranu
    Pržena i masna može biti ukusna, ali također može uzrokovati povećanu kiselost u želucu. Pokušajte izbjegavati ovu vrstu hrane i radije birajte pečene ili kuhane obroke. Također, izbjegavajte dodavanje u svoje obroke, poput majoneze ili , jer one mogu dodatno pogoršati kiselost.

  5. Pijte dovoljno vode
    je ključna za našeg tijela, uključujući i probavni sustav. Pijte dovoljno vode tijekom dana kako biste održali hidriranost i smanjili kiselost u tijelu. Također, pijte vodu tijekom obroka kako biste olakšali probavu hrane.

Uz ove jednostavne trikove, možete smanjiti kiselost u svojim obrocima i uživati u hrani bez ikakvih neugodnosti. Bilo da patite od žgaravice ili samo želite uravnotežiti svoju prehranu, ovi će vam zasigurno pomoći. Pokušajte ih primijeniti u svojoj prehrani i osjetit ćete razliku. Zdravi i uravnoteženi obroci su za život, stoga pazite na svoje tijelo i ublažite kiselost u jelu.