Hrana i pićeKako pripremiti savršenu karamel kremu - provjereni recept

Kako pripremiti savršenu karamel kremu – provjereni recept

kremu smatraju mnogi jednim od najfinijih i najpopularnijih deserta. Ova poslastica može se naći u različitim oblicima i varijacijama, ali jedno je sigurno – prava krema oduševit će svakoga tko ju proba. U ovom članku otkrit ćemo vam provjereni recept za savršenu kremu, kao i neke tajne i trikove iskusnih kuhara za pripremu ovog ukusnog deserta.

za savršenu karamel kremu: najbolji iskusnih kuhara

Karamel kremu možete pripremiti na različite načine, s različitim sastojcima i prema različitim receptima. No, postoji nekoliko ključnih sastojaka koji će vam pomoći da postignete savršenu karamel kremu. Prvi od njih je šećer – glavni u pripremi . Za najbolje rezultate koristite bijeli kristalni šećer, umjesto smeđeg ili drugih vrsta šećera. Također, bitno je da šećer bude fino usitnjen kako bi se brže otopio i ravnomjerno rasporedio u kremi.

Sljedeći ključni je ili vrhnje. Neki za karamel kremu koriste samo , dok drugi uključuju i vrhnje za kuhanje. Ovo drugo će dati kremi bogatiji i puniji okus, ali i kaloričniji. Ako želite malo laganiju verziju, možete koristiti samo . Bitno je da mlijeko i vrhnje budu svježi i kvalitetni kako bi se dobila kvalitetna krema.

Isprobajte ovaj za savršenu karamel kremu i oduševite svoje goste

Priprema savršene karamel kreme može izgledati kao zadatak koji zahtijeva puno vremena i truda, ali zapravo je vrlo jednostavna i brza. Jedan od najboljih i najjednostavnijih recepata za karamel kremu dolazi iz Francuske, gdje se ovaj desert smatra jednim od najfinijih specijaliteta.

Za pripremu ove karamel kreme potrebno vam je: 2 šalice šećera, 1 šalica vode, 2 šalice mlijeka, 5 žumanjaka, 6 žlica škrobnog brašna i 1 žličica ekstrakta vanilije. Prvo, na laganoj vatri otopite šećer u vodi dok ne dobijete karamelizirani sirup. Zatim u drugoj posudi zagrijte mlijeko i vaniliju. Umutite žumanjke i škrobno te ih dodajte u mlijeko. Kada se šećer potpuno otopi, dodajte mu mlijeko i nastavite kuhati dok se sve ne sjedini i ne dobijete glatku kremu. Stavite kremu u čaše ili posudice i ostavite da se ohladi u hladnjaku.

i savjeti za pripremu savršene karamel kreme koje morate znati

Postoje neki i savjeti koji će vam pomoći da pripremite savršenu karamel kremu. Prvo, bitno je da ne miješate karamel dok se kuha jer bi se mogao stvrdnuti. Umjesto toga, protresite lonac dok se šećer otopi i pomiješa s vodom. Također, ako želite da vam karamel bude što tamniji i intenzivnijeg okusa, možete dodati malo soli u sirup od šećera i vode.

Drugi trik je da se priprema odvija na laganoj vatri, kako bi se spriječilo da se šećer zagori. Također, bitno je da se mlijeko i vrhnje dodaju u karamelizirani šećer postupno, kako bi se izbjegla pojava velikih grudica. I na kraju, prije serviranja karamel kreme, možete je posuti malo soli ili ukrasiti šlagom za dodatni .

Zaključak

U ovom članku smo vam otkrili provjereni recept za savršenu karamel kremu, kao i trikove i savjete za pripremu ovog popularnog deserta. Priprema karamel kreme može iziskivati malo vremena i truda, ali ukusan i ove poslastice vrijedi svake minute pripreme. Sada kada imate ovaj provjereni recept i savjete iskusnih kuhara, spremni ste za pripremu savršene karamel kreme koja će oduševiti vaše goste.

Povezani sadržaj

Najpopularnije