Hrana i pićeZagrij se uz savršeno zapečenu cvjetaču!

Zagrij se uz savršeno zapečenu cvjetaču!

Isprobaj novi za savršeno zapečenu cvjetaču!

Zapečena cvjetača je jedno od onih jela koje većina ljudi ne voli dok ne proba. Često je smatraju bezukusnom i dosadnom, no uz pravi i pripremu, može se pretvoriti u pravu kulinarsku poslasticu. Ako želite iznenaditi svoje nepce i uživati u bogatom okusu zapečene cvjetače, isprobajte novi koji vam donosim u nastavku.

Sve što vam je potrebno su jedna glavica cvjetače, maslinovo ulje, sol, papar, naribani i krušne mrvice. Prvo operite i ocijedite cvjetaču, a zatim ju narežite na cvjetiće. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite papir za pečenje na lim za pečenje te na rasporedite cvjetaču. Pokapajte ju maslinovim uljem i posolite i popaprite po ukusu. Pecite 15 minuta.

Nakon toga, izvadite cvjetaču iz pećnice te ju pospite naribanim parmezanom i krušnim mrvicama. Vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta dok ne dobije zlaćanu boju. Vaša je zapečena cvjetača spremna za posluživanje! Uz ovaj jednostavan recept, sigurno ćete oduševiti svoje goste ili ukućane.

Doznaj tajne za pripremu ukusne zapečene cvjetače!

Zapečena cvjetača može se pripremiti na bezbroj načina, a svaka domaćica ima svoj poseban trik kako ju učiniti još ukusnijom. No, postoji nekoliko tajni koje će svaki put osigurati savršeno zapečenu cvjetaču. Prva tajna je da cvjetaču narežete na jednake komade kako bi se ravnomjerno ispekla. Također, u pripremu možete dodati i druge začine kao što su u prahu, origano ili majčina dušica.

Druga tajna je da cvjetaču uvijek pecite na papiru za pečenje kako bi se spriječilo da se zalijepi za lim. Također, nakon što ju izvadite iz pećnice i pospete parmezanom i mrvicama, vratite ju u pećnicu na još nekoliko minuta da se sir i krušne mrvice lagano zapeku i omekšaju. Na taj način će se dobiti hrskava i sočna zapečena cvjetača.

Zagrij se uz divno mirisnu i sočnu zapečenu cvjetaču!

Jedna od najvećih prednosti zapečene cvjetače je njezin miris koji će se širiti vašom kuhinjom dok se peče. Sigurno će vas i učiniti gladnima čak i u najhladnijim danima. Osim što je ukusna, zapečena cvjetača je i veoma . Bogata je hranjivim tvarima, i mineralima, a istovremeno niskokalorična.

Stoga, ako želite svoje i okrijepiti svoje nepce, isprobajte ovaj jednostavan recept za zapečenu cvjetaču. Samo pazite da ne pojedete sve dok se peče jer će vam sigurno biti teško odoljeti njenom divnom mirisu.

Otkrij kako napraviti savršeno zapečenu cvjetaču u svojoj kuhinji!

Ako ste ljubitelj zapečene cvjetače, sigurno ste je već probali u restoranima ili kod prijatelja i divili se njenom okusu. No, možda nikada niste pokušali napraviti ju sami. U tom slučaju, vrijeme je da otkrijete kako napraviti savršeno zapečenu cvjetaču u svojoj kuhinji.

Za početak, prvo morate odabrati svježu i zdravu glavicu cvjetače. Zatim, pripremite sve potrebne sastojke i zagrijte pećnicu. Potrebno je samo 20-ak minuta pečenja i vaša će zapečena cvjetača biti spremna za posluživanje. Uživajte u njenom bogatom okusu i divnom mirisu, a ako želite dodatnu kremoznost, možete ju poslužiti uz ili majoneze.

Zapečena cvjetača – jednostavno i za hladne dane!

Zapečena cvjetača je idealno jelo za pripremu u hladnim danima kada nam je potrebno nešto što će nas i nahraniti. Osim što je jednostavna za pripremu, je gotova i ne zahtijeva puno sastojaka. Stoga, ako ste u žurbi, a želite nešto i zdravo za ručak ili večeru, zapečena cvjetača je izbor.

Osim što može biti , zapečena cvjetača može poslužiti i kao uz ili ribu. Također, možete ju kombinirati sa drugim povrćem ili dodati komadiće mesa za bogatiju i hranjiviju verziju ovog jela. Kombinirajte ju prema svom ukusu i uživajte u toplini i okusu zapečene cvjetače u hladnim danima.

Povezani sadržaj

Najpopularnije