NaslovnaSušenje rajčica u pećnici - brz i jednostavan način za pripremu

Sušenje rajčica u pećnici – brz i jednostavan način za pripremu

Sušenje u pećnici – savjeti i trikovi

Sušene rajčice su popularna delicija koja se može koristiti kao dodatak u raznim jelima ili kao samostalna . Osim što su ukusne, rajčice sušene u pećnici su i zdravija opcija od kupovnih sušenih koje mogu biti punjene konzervansima. Sušenje u pećnici je jednostavan i , a u nastavku pročitajte nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći da dobijete savršene sušene rajčice.

Pečenje rajčica za sušenje – jednostavan

Priprema rajčica za sušenje u pećnici je i ne zahtijeva puno vremena. Prvo je potrebno oprati i osušiti rajčice, a zatim ih narezati na ploškice debljine oko 0,5 cm. Narežene rajčice treba posložiti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i posoliti te popapriti po želji. Ploškice rajčica treba ostaviti u prethodno zagrijanoj pećnici na 100°C i peći ih oko 3 sata ili dok se ne osuše.

i ukusno – recept za sušenje rajčica u pećnici

Za ovaj za sušenje rajčica u pećnici potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i truda. Narezane rajčice posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i posolite te popaprite po želji. Dodajte malo sjeckanog češnjaka i origana te pokapajte maslinovim uljem. Rajčice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 100°C oko 3 sata ili dok se ne osuše.

Rajčice kao zdrava – sušenje u pećnici

Sušene rajčice su odlična zdrava nezdravim grickalicama. One sadrže visok udio likopena, antioksidansa koji pomaže u prevenciji i raka. Sušene rajčice su bogate i vitaminom C, kalijem i vlaknima te su odličan izbor za zdravu i ukusnu grickalicu.

vremena i novca – sušenje rajčica u pećnici

Sušene rajčice su popularne, ali mogu biti i dosta skupe u trgovinama. Sušenje rajčica u pećnici vam omogućava da sami napravite veću količinu po nižoj cijeni. Također, sušene rajčice se mogu dugo čuvati u staklenim posudama i koristiti po potrebi.

Domaće sušene rajčice – korak po korak za

Kao što smo već spomenuli, priprema sušenih rajčica u pećnici je , ali je važno slijediti nekoliko koraka kako bi dobili rezultat. Prvo je bitno odabrati zrele i sočne rajčice. Narezane rajčice treba posložiti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i rasporediti ih tako da se ne dodiruju. Pećnicu treba zagrijati na 100°C i rajčice peći oko 3 sata, ali ih je potrebno povremeno provjeravati i okretati kako bi se ravnomjerno osušile. Kada su gotove, rajčice treba ostaviti da se ohlade i zatim ih spremiti u staklenku sa zatvaračem te preliti maslinovim uljem. Domaće sušene rajčice mogu se čuvati u hladnjaku do 2 tjedna ili zamrznuti za duže čuvanje.

Zaključak

Ukratko, sušenje rajčica u pećnici je jednostavan i način pripreme ove ukusne i zdrave poslastice. Odaberite zrele i sočne rajčice, slijedite korake i uživajte u domaćim sušenim rajčicama koje će biti odličan dodatak raznim jelima ili samostalna zdrava . Uštedite vrijeme i novac te se odvažite na pripremu ovog jednostavnog recepta!

Povezani sadržaj

Najpopularnije