Hrana i pićeIsprobajte ovaj ukusni čaj od peteljki višnje - savršen napitak za hladne...

Isprobajte ovaj ukusni čaj od peteljki višnje – savršen napitak za hladne jesenske dane!

Nakon što smo uživali u ljetnim vrućinama, jesen je napokon stigla i donijela sa sobom hladnije dane. No, to ne znači da moramo zaboraviti na ukusna pića koja su nas osvježavala tijekom ljeta. Upravo suprotno, jesen nam pruža priliku da isprobamo nešto novo i uživamo u toplim napicima. A jedan od njih je svakako od peteljki , koji će nas zagrijati i ispuniti u ovim hladnim jesenskim danima.

Peteljke su do sada bile često zanemarivane i bacane, no sada su postale nova tajna sastojka za savršeni . Osim što će spriječiti da se kisnu u vašem voćnom košaru, peteljke su zapravo prepune hranjivih tvari i vitamina. Stoga, umjesto da ih bacite, iskoristite ih za ovog ukusnog čaja.

Jedna od najvećih prednosti čaja od peteljki višnje je njegov koji će vas već na prvu. Zbog prisutnosti prirodnih kiselina u peteljkama, ovaj ima blago kiselkastu notu koja se savršeno slaže s ukusom višanja. Uz to, bogat je antioksidansima i C, B i E, što će osnažiti vaš i pomoći u borbi protiv prehlade i gripa.

Za ovog napitka potrebno je samo nekoliko sastojaka – , voda i po želji ili zaslađivač po izboru. Peteljke se prvo trebaju osušiti na zraku najmanje 24 sata, a zatim se kuhaju u vodi oko 10 minuta. Zatim se može dodati zaslađivač i ostaviti još nekoliko minuta na štednjaku. Nakon toga, čaj od peteljki višnje je spreman za .

Ovaj napitak je savršen za sve ljubitelje čaja, ali i za one koji nisu veliki obožavatelji jer će zbog svog jedinstvenog okusa sigurno pronaći mjesto u vašem srcu. Osim toga, možete ga piti topli ili rashlađeni, ovisno o vašim preferencijama.

Ukoliko ste ljubitelj jeseni, ovaj čaj će vas sigurno oduševiti svojim mirisom i . Ako ste pak skeptični, isprobajte ga i otkrijte koliko je ukusna peteljki višnje i vode. Vjerujemo da ćete se zaljubiti na prvi gutljaj.

Zato, zaboravite na dosadne čajeve i isprobajte ovaj novi u svijetu čajeva – čaj od peteljki višnje. Uživajte u njemu u toplini svog doma uz dobru knjigu ili ga ponesite sa sobom u šetnju i uživajte u bojama jeseni. Sigurni smo da će vam postati jedan od omiljenih napitaka u ovoj hladnoj sezoni.

Povezani sadržaj

Najpopularnije