Hrana i pićeKako ukiseliti šampinjone za zimsku zalihe

Kako ukiseliti šampinjone za zimsku zalihe

šampinjona je jednostavan i način da sačuvate njihovu svježinu i okus za dane. Ova konzerviranja omogućuje vam da uživate u ovom ukusnom gljivama tijekom cijele godine i da ih dodate u razna jela. U nastavku slijedi 6 jednostavnih koraka za ukiseljavanje šampinjona kako biste bili spremni za zimu.

Spreman za zimu: kako ukiseliti šampinjone u 6 jednostavnih koraka

Prvi korak u procesu kiseljenja šampinjona je svježih i čvrstih gljiva. Najbolje je birati manje šampinjone jer će se lakše ukiseliti i imat će bolju teksturu. Nakon što ste odabrali , potrebno ih je i oprati pod mlazom hladne vode. Zatim izrežite stabljike i listove i stavite ih u tavu s vodom i limunovim sokom kako bi se spriječilo tamnjenje. Nakon 5 minuta, ocijedite i ostavite ih da se ohlade.

Jesenski užitak u tegli:

Kada su ohlađene, možete započeti s pripremom marinade. U posudi pomiješajte , vodu, sol, , papar i začine po želji. Marinadu zagrijte dok se sol i ne otope. U međuvremenu, u staklenku slažite slojeve šampinjona i marinade, ostavljajući malo prostora na vrhu. Zatvorite staklenku i protresite je kako bi se marinada ravnomjerno rasporedila.

Zimski : saznajte kako ukiseliti šampinjone

Nakon što ste složili šampinjone i zalili marinadom, staklenku treba sterilizirati. To možete učiniti tako da je uronite u vruću vodu ili stavite u pećnicu na 100 stupnjeva oko 15 minuta. Ovaj korak je važan kako bi se spriječilo kvarenje šampinjona tijekom skladištenja. Nakon sterilizacije, staklenku ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Od vrta do kuhinje: savjeti za uspješno ukiseljavanje šampinjona

Nakon što se staklenka ohladila, potrebno ju je pohraniti na hladno i tamno mjesto, poput ostave ili podruma. Ovaj proces omogućuje da se okusi i mirisi šampinjona i marinade savršeno povežu. Preporučuje se da staklenku ostavite na ovom mjestu barem mjesec dana kako bi se potpuno ukiselili.

Uživajte u ukiseljenim šampinjonima cijele godine: korak po korak vodič

Kada je vrijeme za konzumaciju ukiseljenih šampinjona, možete ih koristiti u raznim jelima poput , umaka, variva ili ih jednostavno poslužiti kao prilog. Također, možete ih dodati u sendviče ili ih konzumirati samostalno kao zdravi i ukusni . Ako želite produžiti vijek trajanja šampinjona, uvijek ih držite u hladnjaku i koristite čiste pribore za vadjenje iz staklenke kako biste spriječili kvarenje.

Zimski specijalitet: naučite kako ukiseliti šampinjone i očuvati njihov okus

Kiseljeni su odličan način da sačuvate ovu ukusnu gljivu za dane. Ovaj jednostavan proces omogućuje vam da uživate u okusu svježih šampinjona tijekom cijele godine. Slijedite ove korake i uživajte u zdravom i ukusnom zalogaju bilo kad poželite.

Povezani sadržaj

Najpopularnije