Hrana i pićeKako fino omekšati meso tijekom kuhanja

Kako fino omekšati meso tijekom kuhanja

Jedan od najvažnijih aspekata pripreme mesa je njegova tekstura. Tvrdo meso može uništiti cjelokupno , dok mekano i sočno meso može učiniti čuda za i dojam jela. Ali što učiniti kada se nađete suočeni s mesom koje je tvrdo kao kamen? Srećom, postoje tri trika koja će vam pomoći da omekšate meso tijekom kuhanja i pripremite savršeno za svoje najdraže.

Tri trika za omekšavanje mesa za savršenu kuhanu jelu

Kada se radi o omekšavanju mesa tijekom kuhanja, najvažnije je imati strpljenja i biti svjestan da će proces možda potrajati nešto duže. Ali ne brinite, uz ovih tri trika, vaše meso će biti mekano i sočno u tren oka.

Koristite mali čekić za meso

Prvi trik za omekšavanje mesa je korištenje malog čekića za meso. Ovaj alat je vrlo učinkovit u omekšavanju tvrdih komada mesa poput svinjetine ili junetine. Prije nego što počnete kuhati, položite meso između dva komada plastične folije i lagano ga istucite čekićem za meso. Ovaj postupak će razbiti čvrstu strukturu mesa i učiniti ga mekšim tijekom kuhanja.

Marinirajte meso

Drugi trik za omekšavanje mesa je mariniranje. Marinade su idealne za omekšavanje tvrdog mesa, jer kiseline u marinadi razgrađuju vezivno tkivo u mesu i čine ga mekšim. Uzmite u obzir da mariniranjem mesa ne samo da će ga omekšati, već će i dodati . Za marinadu možete koristiti , ocat, ili . Ostavite meso u marinadi nekoliko sati ili preko noći za najbolje rezultate.

Dodajte agrume u

Treći trik za omekšavanje mesa je korištenje agruma. Agrumi poput limuna, limete ili naranče su bogati limunskom kiselinom koja će pomoći u razgradnji vezivnog tkiva u mesu. Možete dodati sok od agruma u marinadu ili ga direktno iscijediti na meso tijekom kuhanja. Osim što će pomoći u omekšavanju mesa, agrumi će mu dati i osvježavajući .

Slatki za mekano meso: od mariniranja do korištenja agruma

Kao što ste vidjeli, ključ za omekšavanje mesa tijekom kuhanja je u korištenju različitih tehnika i sastojaka koji će pomoći u razgradnji vezivnog tkiva i dodati jelu. Osim trikova koje smo već spomenuli, postoje i neki drugi slatki za omekšavanje mesa koje biste mogli isprobati.

Koristite voćni enzim papain

Papain je enzim koji se nalazi u papaji i poznat je po svojim sposobnostima omekšavanja mesa. Možete ga pronaći u prahu u trgovinama zdrave hrane i dodati ga u marinadu za meso. Papain će doprinijeti razgradnji vezivnog tkiva i učiniti meso mekšim i sočnijim.

Koristite mlincu za meso

Ako imate mlincu za meso, to bi mogao biti koristan alat za omekšavanje mesa. Mlincem možete mljeti tvrde komade mesa prije kuhanja. Ovaj postupak će fizički razbiti čvrstu strukturu mesa i učiniti ga mekšim tijekom kuhanja.

Kuhanje u slow cookeru

Kuhanje u slow cookeru je jedna od najboljih metoda za omekšavanje mesa. Sporo kuhanje na niskoj temperaturi će postupno razbiti vezivno tkivo u mesu i rezultirati savršeno mekanim i sočnim mesom. Osim toga, slow cooker će i sačuvati sve i okuse u jelu.

Kako omekšati tvrdo meso – brzi i jednostavni savjeti za ukusne obroke

Kada se suočite s tvrdim mesom, nemojte odmah paničariti. Postoji nekoliko brzih i jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da omekšate meso i pripremite ukusan obrok za svoju ili prijatelje.

Solite meso prije kuhanja

Sol je izvrstan sastojak za omekšavanje mesa. Prije kuhanja, pospite meso grubom soli i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta. Gruba struktura soli će prodirati u meso i razgraditi vezivno tkivo, čineći ga mekšim tijekom kuhanja.

Koristite meso s kostima

Meso s kostima je često mekše od bezkostnog mesa. Kada se meso kuha s kostima, one će dodati vlagu i masnoću u jelo, što će učiniti meso sočnijim i mekšim.

Pokušajte s parom

Kuhanje mesa na pari je jedna od najzdravijih metoda kuhanja, ali i odlična za omekšavanje mesa. Parna će postupno obavijati meso i omekšati ga tijekom kuhanja.

Kao što ste vidjeli, postoji mnogo različitih trikova i tehnika koji će vam pomoći da omekšate meso tijekom kuhanja. Od korištenja kiseline i agruma do kuhanja na niskoj temperaturi, svaki od ovih trikova ima svoje prednosti i pružit će vam savršeno mekano meso za vrijeme kuhanja. ih i uživajte u ukusnim i sočnim !

Povezani sadržaj

Najpopularnije