Hrana i pićeBreskvice koje ne pucaju - savršen recept za sočne i neodoljive kolače!

Breskvice koje ne pucaju – savršen recept za sočne i neodoljive kolače!

Kako napraviti breskvice koje ne pucaju – savršen za sočne kolače!

Breskvice su omiljeni mnogih ljubitelja . Međutim, često se dogodi da prilikom pečenja breskvice pucaju i postaju manje privlačne za konzumaciju. No, ne brinite, postoji za to – za breskvice koje ne pucaju! Slijedeći ovaj savršen , uživat ćete u sočnim i neodoljivim breskvicama koje neće pući tokom pečenja.

Jedna od najvećih tajni za savršene breskvice koje ne pucaju je pravilan omjer sastojaka. Za početak, potrebno je pripremiti 250 g brašna, 150 g maslaca, 80 g šećera u prahu, 2 žumanjka i 1 . Ostali sastojci su , pekmez od breskve, mljeveni i šećer u prahu za posipanje. Ako želite, možete dodati i malo cimeta ili limunove korice za .

sočnih breskvica koje ne pucaju – otkrijte kako ih napraviti!

Kada ste pripremili sve sastojke, vrijeme je da počnete sa pripremom tijesta za breskvice koje ne pucaju. Prvo, izmiješajte , šećer u prahu i . Zatim dodajte maslac narezan na kockice i žumanjke te mijesite dok ne dobijete glatko . Ako je tijesto previše suho, možete dodati malo mlijeka. Nakon što je tijesto spremno, stavite ga u hladnjak na otprilike .

Nakon , izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini. Pomoću okruglog kalupa ili čaše izrežite krugove i stavite ih u kalupe za breskvice. Ovdje je važno da pazite na debljinu tijesta – treba biti dovoljno tanko kako bi breskvice bile sočne, ali ne i previše tanko da bi pucale tokom pečenja.

Sada dolazi najvažniji dio – breskvica. U svaki krug tijesta stavite malo od breskve i malu hrpicu mljevenih badema. Zatim spojite krajeve tijesta kako bi dobili oblik breskvice. Prije stavljanja u pećnicu, po želji možete posuti sa malo cimeta ili šećera u prahu.

Savršen recept za neodoljive breskvice koje ne pucaju – probajte ih odmah!

Kada ste breskvice napunili i oblikovali, stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 15 minuta. Nakon što su breskvice gotove, izvadite ih iz kalupa i pustite da se ohlade. Kada su ohlađene, pospite ih šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom okusu ovih sočnih kolača.

Vjerujemo da ćete biti oduševljeni ovim savršenim receptom za breskvice koje ne pucaju. Bez obzira na prigodu, ove kolače možete poslužiti uz kavu ili čaj, a uvjeravamo vas da će biti hit na svakom . Sada je vaša jedina briga da uživate u ovim neodoljivim i mirisnim breskvicama koje su savršene baš onakve kakve trebaju biti – sočne i bez ikakvih pukotina.

Povezani sadržaj

Najpopularnije