Hrana i pićePileća krilca u pećnici: zapečena poslastica za sve ljubitelje mesa

Pileća krilca u pećnici: zapečena poslastica za sve ljubitelje mesa

Pileća u pećnici: i

Pileća u pećnici su jedno od omiljenih mnogih ljubitelja mesa. Osim što su izrazito ukusna, jednostavna su za i mogu se prilagoditi različitim prigodama. Bilo da se radi o nedjeljnom ručku s obitelji ili roštiljanju s prijateljima, ova zapečena će sigurno oduševiti sve okuse.

Za ovaj potrebno je pripremiti svježa pileća koja možete pronaći u gotovo svakoj trgovini ili na lokalnoj tržnici. Osim pilećih krilca, potrebni su vam i začini po želji, maslinovo ulje, češnjak i limun. ovog recepta je u tome što se sve priprema u jednoj posudi i peče u pećnici, što znači manje posuđa za pranje nakon ručka.

Prije pečenja, pileća krilca se mariniraju u začinima i maslinovom ulju kako bi upila sve arome. Zatim se stavljaju u tepsiju i peku u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 40-45 . Kako bi bila sigurni da su krilca gotova, možete ih probosti vilicom i ako je sok koji izađe bistar, to znači da su pečena. Poslužite ih uz omiljeni prilog i uživajte u savršeno hrskavom i sočnom jelu.

Zapečena za sve ljubitelje mesa: pileća krilca u pećnici

Za sve ljubitelje mesa, pileća krilca u pećnici su nešto što se ne smije propustiti. Hrskava vanjština i sočna unutrašnjost čine ovo jelo neodoljivim i pravu poslasticu za nepca. Osim što su ukusna, ova su i zdrava opcija za ručak ili večeru, jer se peku u pećnici bez dodatka ili masnoće.

Jedan od najboljih načina za pilećih krilca u pećnici je da ih začinite po želji i ostavite da se mariniraju nekoliko sati ili čak preko noći. Tako će meso upiti sve arome i biti još sočnije. Ako želite da budu još hrskavija, možete ih prekriti mješavinom krušnih mrvica i začina prije pečenja.

Osim što se mogu pripremati za ručak ili večeru, pileća krilca u pećnici su odličan i za zabave ili piknike. Možete ih poslužiti kao finger food uz razne umake ili kao jelo uz prilog po izboru. U svakom slučaju, ovo jelo će oduševiti sve vaše goste i postati jedno od omiljenih u vašoj kuhinji. Zašto čekati, isprobajte ovaj brzi i za pileća krilca u pećnici i uživajte u savršenom spoju hrskavosti i sočnosti.

Povezani sadržaj

Najpopularnije